NB I 33. forduló

játékvezető:
2016.04.30 16:30
A mérkőzés befejeződött.
0 2
  0 0
tudósítás
A mérkőzés eseményei percről percre
 

Köszönjük a figyelmüket, további jó hétvégét kívánunk!

A mérkőzés vége
90 +3'

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, MTK–VASAS 0–2! Bent maradt a Vasas, kiesett a Puskás Akadémia.

Gól
90 +1'

0–2, ELDŐLT, BENT MARAD A VASAS! Pavlov tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalon, a szerelni igyekvő Kanta lepattant róla, majd Grgic mellett is elhúzott, és tíz méterről, ballal a jobb felső sarokba lőtt.

Csere
89'

Még egy csere az MTK-nál: Hajdú helyett Hujber Tamás a pályán.

 

A Vasas őrzi az eredményt, a játék többnyire az MTK térfelén zajlik.

Csere
86'

Michael Oenning kihasználta a harmadik cserelehetőségét, Preklet Csabát küldte be Ádám Martin helyére.

Csere
82'

Thiam jött le a pályáról, Baki Ákos váltotta.

Sárgalap
80'

Risztevszki is besárgult, Besét rúgta meg.

Sárgalap
78'

Gera Dániel kapott sárga lapot Risztevszki letalpalásáért.

Csere
77'

Nováknak az előző megmozdulása az utolsó volt ebben a szezonban, Ferenczi István váltotta.

 
75'

Novák Csanád lőtt a kapuba, de lesről tette mindezt, így a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé.

 
69'

Gera Dániel átkeveredett a bal oldalra, ott a lendületből felfutó Vadnait hozta játékba, akinek lövésszerű beadását Hermány hárította a rövid saroknál.

 
67'

Gera Dániel a tizenhatos jobb szélélről Bese elé tálalt, aki egyből kapura lőtt, de rosszul tette, mert jócskán célt tévesztett.

Gól
66'

VEZET A VASAS! VIDA MÁTÉ A GÓLSZERZŐ! Az angyalföldi együttes középpályása körülbelül 30-35 méterről átívelte a labdát a kint álló Hegedüs fölött. Gyönyörű gól volt, ezzel momentán bennmaradásra állnak a piros-kékek. 0–1

Csere
61'

Csere az MTK-nál: Hajdú le, Marek Strestík be

 
58'

Hegedüs hosszan vett át egy hazaadást, Novák Csanád megtámadta, ám az MTK kapusa időben eszmélt, és még idejében elrúgta a labdát.

 
57'

Remili átadása után Ádám Martin tizenöt méterről egyből kapura lőtt, de a labda nemcsak Hegedüs, hanem a kapu fölött is elszállt.

 
54'

Gera Dániel húzott el a jobb oldalon, Risztevszkit lefutva betört a tizenhatoson belülre, a rossz ütemben kilépő Hermány mellett eépöckölte a labdát, de a hosszú oldalon érkező Thiam négy méterről, estében az égbe lőtt. Óriási helyzet volt!

 

A Videoton megszerezte a vezetést Újpesten. Amennyiben a fehérváriak megőrzik előnyüket, az MTK akkor sem lehet második, ha nyer.

 
50'

Lesgólunk már van. A Chicago Fire együtteséhez tartó Thiam vezette keresztbe a labdát a Vasas tizenhatosa előtt, középről lövésre szánta el magát, de Hermány vetődve hárított. A kipattanóra érkezett Nikacs, aki második szándékból a kapuba juttatta a labdát, de lesről indult.

 
48'

Kanta lövése jócskán elkerülte a vendégek kapuját.

Csere
46'

A szünetben cseréltek a vendégek, Müller helyett Pavlov a pályán.

Második félidő elkezdődött
46'

Kezdetét vette a második félidő!

 

A virtuális tabellán az MTK jelenleg a negyedik, tehát európai kupaindulást érő helyen áll.

 

A Vasas jelen állás szerint kiesésre áll. Ha a PAFC megveri hazai pályán a Honvédot, míg az angyalföldi együttes nem nyer, a felcsútiak maradnak bent az NB I-ben.

 

A többi pályán az első félidőt követően:
Békéscsaba–Debrecen 0–0
Haladás–Ferencváros 0–1
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 2–0
Újpest–Videoton 0–0

Első félidő vége
45 +1'

Egy perc hosszabbítás után véget ért az első félidő! A szünetben MTK–Vasas 0–0!

Sárgalap
45'

Grgic kapott sárga lapot Novák visszahúzásáért.

 

A Vasas legutóbb 2010-ben tudta legyőzni bajnokin az MTK-t, akkor 3–2-re nyert a kék-fehérek vendégeként. Azóta három MTK-siker és egy döntetlen született.

 
42'

Berecz perdítette a labdát Novák elé, aki 12 méterről, éles szögből, a jobböszekötő helyéről a kapu mellé lőtt.

 
39'

Bese Barnabás adott be a jobb szélről, Korcsmár középre fejelte ki a labdát, amit Hajdú Ádám tizenhat méterről kapura lőtt – a pattogós lövést Hermány magabiztosan semlegesítette.

 
33'

Novák a bal oldalról betört a tizenhatoson belülre, majd célba vette a rövid (jobb) alsó sarkot, ám Hegedüs résen volt.

 
32'

Kanta indította Nikacsot, aki Korcsmár Zsolt szorításában tizenöt méterről estében kapura lőtt, de Hermány jól mozdult ki a kapujából, és lábbal hárított.

 

Az Újpest Balajcza Szabolcs kiállítása miatt tíz főre fogyatkozott a Videoton ellen.

 

A Puskás Akadémia 2–0-ra vezet a Budapest Honvéd ellen! A felcsútiak első gólját Stipe Bacelic-Grgic, a másodikat Tar Zsolt szerezte.

 
27'

Vadnai Dániel felívelése után Darko Nikacs csúsztatta a kapu irányába a labdát 15 méterről, de Hermány Bence könnyedén hárított.

 

Dunaújvárosban a mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, Remili kísérlete óta egyik kapu sem forgott veszélyben – igazából akkor sem.

 

A Puskás Akadémia a 20. percben megszerezte a vezetést a Budapest Honvéd ellen! Ez azt jelenti, hogy pillanatnyilag kieső helyen áll a Vasas. Ha a PAFC nyer, az angyalföldieknek is kell a három pont, hogy bent maradjanak.

 
16'

A hosszan előrevágott labda Remili elé került, aki a balösszekötő helyéről, 15 méterről nem találta el a kaput.

 
12'

Nagy helyzet a másik oldalon is! Novák ugratta ki Remilit, aki lefutotta Grgicet, majd egy az egyben Hegedüs Lajossal szemben tíz méterről mellé passzolt.

 
11'

Óriási kapufa! Szabadrúgáshoz jutott az MTK a vendégek kapujától 20 méterre, Kanta legurította a labdát Gera Dánielnek, akinek irtózatos erejű lövéje a lécet találta el. A kapufáról a földre, majd a mezőnybe pattant a labda.

 
9'

Kanta József jobb oldali beadását követően Mato Grgic fejelt kapura nyolc méterről, de a labda jócskán elkerülte a kaput.

 
7'

Christian Müller jobb oldali szöglete után Novák Csanád csúsztatta meg a labdát, amely a bal alsó sarokba tartott, de Vass Ádám a gólvonalról szögletre mentett.

 

Az MTK 2014 márciusa óta csak ötször kapott ki hazai pályán, mindannyiszor szerzett gól nélkül. Ebben a bajnokságban csak a Haladás és a Puskás Akadémia nyert az MTK vendégeként, mindkettő 1–0-ra. A kék-fehérek 51 pontjukból 38-at szereztek pályaválasztóként, holott stadionjuk újjáépítése miatt albérletben játszanak folyamatosan.

 

Sokkal több Vasas-szurkoló tekinti meg a mérkőzést a helyszínen, mint MTK-drukker.

 

A „hazaiak” és az angyalföldiek is az első számú szerelésükben léptek pályára, az MTK kék-fehérben, míg a Vasas piros-kékben.

Kezdőrúgás
1'

Elkezdődött a mérkőzés, az MTK játékosai indították útjára a labdát.

 

A velünk párhuzamosan zajló mérkőzések eredményéről folyamatosan beszámolunk!

 

Az MTK akkor lehet dobogós, ha nyer, és a DVSC, Videoton duóból valamelyik csapat pontokat veszít.

 

Ha a Vasas nyer, biztosan benn marad, más kérdés, hogy az egész bajnokságban csak kétszer tudott két egymást követő bajnokit megnyerni; a legutóbbi fordulóban létfontosságú győzelmet aratott a PAFC ellen.

 

160 élvonalbeli bajnokin az örökmérleg 81–28–51 az MTK javára.

 

A mérkőzés helyszínválasztása jókora „csörtét" hozott, a Vasasnak nem tetszett, hogy az MTK Dunaújvárosba viszi a találkozót az Illovszky-stadion helyett, az MLSZ versenybizottsága viszont indoklásában a versenysemlegesség elvét felhozva helyt adott a kék-fehérek kérésének. Így a helyszín Dunaújváros – a szezonban itt még nem mérkőztek meg a csapatok, az eddigi két találkozót az MTK nyerte meg (mindkettőt az Illovszky-stadionban).

 

Köszöntjük kedves Olvasóinkat a labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában rendezendő MTK–Vasas mérkőzés online közvetítésénél!