NB I 31. forduló

játékvezető:
Iványi Zoltán
3340 néző
2016.04.20 19:00
A mérkőzés befejeződött.
1 2
  1 1
tudósítás
A mérkőzés eseményei percről percre
 

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, olvassák el összefoglaló cikkünket is.

 

A második Honvéd-gólra már nem jött válasz a hazaiaktól, így a kispestiek megérdemelt győzelmet arattak.

A mérkőzés vége
93'

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

 
92'

Youlát csak Lipták és Okuka egyesített erővel tudja megállítani a tizenhatoson belül.

 
90'

Három perc a hosszabbítás.

 
87'

Lipták lövése a bal alsó felé tart, de Horváth bravúrral hárít.

Csere
85'

Honvéd-csere: Vasziljevics helyett Constantinescu a pályán.

 

Sárgalap
84'

Grumics kap sárgát kakaskodásért.

 
80'

Hidi középről, 25 méterről tüzel, épphogy elkerüli a bal sarkot a lövés.

Sárgalap
76'

Holender kap sárgát, amiért felrúgja Nikházit.

 
75'

Youla a tizenegyespontnál veszi célba a bal alsót, de Rados gyors vetődéssel szögletra paskolja a labdát.

 

 

Továbbra is a kispestiek akarata érvényesül, a vendégek főként a jobb oldalon vezetnek ígéretes támadásokat. A diósgyőriek tanácstalannak tűnnek, de ez hasonlóképp volt az első 45 percben is, aztán...

 
72'

A hivatalos nézőszám: 3340.

 
71'

Gazdag a bal oldalról emel a hazai kapu elé, ahol Youla öt méterről a bal felső sarok mellé bólint.

Csere
66'

Újabb csere a vendégeknél: a gólszerző Kamber megy le, Gazdag Dániel váltja.

 

 

 

A Honvéd ötöt elveszített legutóbbi hat idegenbeli mérkőzéséből, köztük a februári diósgyőri találkozóját is. Most viszont jó úton halad a győzelem felé.

Sárgalap
59'

Barczi reklamál hevesen a vendégek gólja után, a játékvezető egy sárga lappal csitítja.

Gól
59'

ISMÉT VEZET A HONVÉD! KAMBER, 1–2! Youla átadását Kamber kapja a hazaiak tizenhatosán belül, aki 13 méterről a jobb alsóba helyez. Újra a DVTK-nak kell kapaszkodnia.

 
57'

Hidi lövése zúg el a jobb sarok mellett. Közel volt.

 
56'

Vasziljevics vezet ígéretes támadást, de beadását Kamber elöl Kovács vágja ki.

Sárgalap
53'

Kovács Gábor rúgja fel Ikenne-Kinget, villan a sárga a diósgyőri védőnek.

 
47'

Novothny a jobbösszekötő helyén lép ki több védő gyűrűjében, 10 méter veszi célba a vendégek kapuját, de Horváth hárítani tud.

Csere
46'

A Honvéd is változtat a folytatásra: Vernes már nem jön ki a második félidőre, Souleymane Youla viszont igen.

Csere
46'

Cserél a DVTK a szünetben: Bognár helyén Miroszlav Grumics folytatja.

Második félidő elkezdődött
46'

FOLYTATÓDIK A TALÁLKOZÓ!

 

Korán megszerezte a vezetést a Honvéd Holender fejesével, uralta is a játékot a fővárosi együttes, ám a hosszabbításban mégis egyenlíteni tudott az addig fásultan futballozó DVTK Novothny találatával. A szünet után így minden kezdődhet elölről. Maradjanak velünk!

Első félidő vége
45 +3'

ITT A VÉGE! SZÜNET!

Gól
45 +2'

EGYENLÍT A DVTK! NOVOTHNY, 1–1! A lefújás előtti pillanatokban hozza döntetlenre az első félidőt a házigazda, Novothny Soma 15 méterről kilövi a jobb alsót. 

 
45'

Kettő perc a hosszabbítás.

 
44'

Bognár szabadrúgását Kovács fejeli kapura, de Horváth hárít.

 
40'

Nikházi válalkozik lövésre, de 22 méterről mellé durrant.

 
38'

Barczi tör be a vendégek tizenhatosán belülre, lőni készül, de Lovric remek ütemű becsúszással szögletre ment, vagy ahogy mondják, „felszedi az ütőjét”.

 
36'

Vernes húzza meg a jobb oldalon, középre adott labdáját Rados merész előrevetődéssel húzza le Vasziljevics lábáról.

 
30'

Az első félórát látva elmondható, hogy a Honvéd kezdeményez többet, mezőnyfölényben vannak a vendégek és a labdát is többet birtokolják. A DVTK fásultnak és tompának tűnik egyelőre.

 
28'

KIMARAD A ZICCER! Ígéretes Honvéd-akció, melynek végén Baráth Botond a bal oldalról emel középre, Hidi Patrik viszont hat méterről a jobb sarok mellé fejel. Nagy helyzet.

 

 

Jó formában van a DVTK, előző öt bajnokiján nem talált legyőzőre, ez az élvonal leghosszabb aktív veretlenségi sorozata. Ma megszakad vagy tovább folytatódik?

 
20'

Kamber remek indításával Holender robog végig a bal oldalon, 13 méterről leadott életerős lövését Rados a jobb oldali kapufa segítségével hárítja.

 
18'

Bacsa Patrik lép ki a jobb szélen, középmagasan lövi középre a labdát, Horváth András bravúros mozdulattal ment szögletre.

Csere
14'

Kényszerű csere a DVTK-nál: egy összecsapás után Koman Vladimir marad lenn a földön, ápolni kell és nem is tudja folytatni, Nikházi Márk váltja.

 
11'

Ikenne-King húz el a jobb oldalon, középre ad, labdájáról Vernes centiméterekkel marad le középen. 

 

 

 

A Diósgyőr megnyerte a Honvéd elleni előző öt bajnokiját a DVTK Stadionban (2–1, 3–1, 2–0, 2–1, 2–1). A legutóbbi kispesti siker dátuma Diósgyőrben 2009. szeptember 19. (1–2). Hat év után meglesz az újabb fővárosi győzelem?

Gól
7'

VEZET A HONVÉD, HOLENDER, 0–1! Nagy Gergő kanyarít középre a jobb oldalról, az érkező Holender nyolc méterről a bal felső sarokba fejel. Ez ám a kezdés!

 
1'

A DVTK piros-fehér csíkos szerelésében lép pályára, a Honvéd csupa fehérben.

Kezdőrúgás
1'

ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ!

 

A Diósgyőr nagyon jó csapat. Azért van a tabella hátsó régiójában, mert az őszi szezonja nem a tervek szerint alakult. Sok tehetséges játékosa van, ráadásul Egervári Sándor megtalálta a helyes egyensúlyt a fiatalok és a rutinosabbak között, így kiegyensúlyozott lett a gárda. A kerete szerint európai kupaszereplésért harcoló tudású csapat. A miskolciak ellen mindig, mindenhol, mindenkinek nagyon nehéz győznie” – így Marco Rossi, a Honvéd trénere.

 

Minden mérkőzés más. Ha itthon tudjuk tartani a három pontot, akkor jó esélyünk van arra, hogy a bajnokság végén is a Honvéd előtt végezzünk és felcsillan annak a lehetősége is, hogy még egy csapatot meg tudjunk előzni. Biztosra nem mehetünk. Az a fajta sikeréhség, ami jellemzi a csapatot tavasszal, fontos, hogy most is a pályán legyen. Erre külön felhívtam a játékosok figyelmét. Nagy segítségünkre lesz a közönségünk is. Remélem, hogy ebben a kellemes időben és a viszonylag jó szereplésünk miatt elmozdulunk a háromezres látogatottságról és még nagyobb pluszt, még nagyobb muníciót kapunk a lelátóról, mert egyáltalán nem tartom ezt egy lefutott mérkőzésnek” – mondta a találkozó előtt Egervári Sándor, a DVTK vezetőedzője.

 

A DVTK kapusa, Ivan Rados hamarosan magyar állampolgár lehet, jövő héten Abaújszántón teheti le az állampolgári esküt. Bővebben itt.

 

96 első osztályú bajnoki mérkőzésen az örökmérleg 22–23–51.

 

A DVTK nem kis bravúrt hajtott végre a hétvégén: a 37. perctől emberhátrányban játszott a Vasas otthonában, de csak egy gólt kapott, miközben hármat is lőtt (ebből kettőt tíz emberrel), és így 3–1-re győzött.

 

Szombaton eldőlt, hogy a DVTK és a Bp. Honvéd már nem érhet oda a dobogóra. Három fordulóval a zárás előtt a diósgyőriek tíz, a kispestiek tizenegy ponttal vannak lemaradva a jelenleg harmadik debreceniektől, tehát már nem érhetik utol a Lokit. 

 

Üdvözöljük kedves olvasóinkat a DVTK–Honvéd NB I-es bajnoki élő, szöveges tudósításában! Tartsanak velünk!