NB I 30. forduló

játékvezető:
Erdős József
2016.04.16 18:00
A mérkőzés befejeződött.
1 3
  0 1
tudósítás
A mérkőzés eseményei percről percre
A mérkőzés vége
90 +3'

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

 
87'

Vasas szöglet után Korcsmár lövését Rados hárította, a kipattanóra Debreceni érkezett, aki kissé balról 8 méterről a kapu mellé lőtt.

 
85'

Remili bal oldali szöglete a kapu felé csavarodott, de Rados könnyedén fogta a gyengécske próbálkozást.

Gól
80'

Gól! Szépít a Vasas. Jobb oldali Vasas beadást követően James vacakolt a tizenhatoson belül, majd az ellenfél támadójához, Ferenczi Istvánhoz passzolt, aki kihasználta a lehetőséget és hat métterről a jobb alsóba gurított. 1–3

 
75'

Újabb diósgyőri kontra. Koman ugratta ki Bacsát, aki kissé jobbról nyolc méterről a kifutó Hermányba rúgta a labdát.

Csere
74'

Barczy Dávid helyett Novothny Soma a pályán.

 
71'

Ferenczi egy Vasas szögletet követően őrző nélkül fejelhetett, de nem tudta kapura irányítani a labdát.

Csere
69'

Berecz Zsombort Novák Csanád váltotta a hazaiaknál.

Gól
63'

Gól! A Diósgyőr egy remek kontra végén megszerezte harmadik gólját. Egy pofás jobb szélen vezetett akció végén Egerszegi lőhetett üresen, 7 méterről kapura, lövésébe Hermány lábbal még bele tudott érni, de hárítani már nem tudott. 0–3

 
61'

Ádám lőtt középről, 22 méterről, de Rados a helyén volt és szögletre ütötte a labdát.

 

A két fél az élvonalban eddig 88-szor mérkőzött meg egymással, 50-szer a Vasas, 20-szor a Diósgyőr nyert, 18 találkozó iksz lett. A Vasas pályaválasztásával ez lesz a 45. meccsük, a korábbi 44 összecsapás mérlege hazai szempontból: 31 győzelem, 9 döntetlen, 4 vereség. Az utóbbi két Fáy utcai bajnokijukat a DVTK nyerte meg, a Vasas legutóbb hat évvel ezelőtt kerekedett ellenfele fölé.

 
53'

Barczi, Koman kényszerítőt követően Barczi közeli lövését a védők blokkolták.

Csere
51'

Elek Ákos gólszerzés közben megsérült, Kovács Gábor váltotta.

Gól
48'

Gól! Bacsa Patrik nyert futóversenyt a balszélen, majd meg sem állt az ötösig, ahonnan az érkező Elek Ákos elé gurított, aki öt méterről higgadtan az üres kapuba lőtt. 0–2

Második félidő elkezdődött
46'

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

Első félidő vége
45 +3'

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Piroslap
37'

Kiállítás! A kilépő Müllert utolsó emberként, 17 méterre a kaputól Tamás Márk buktatta, akit megmozdulásáért a játékvezető piros lappal büntett.

Csere
34'

Csere, Hangya Patrik helyett Preklet Csaba a pályán.

 
29'

Remili remek cselekkel került a tizenhatoson belülre, ahol nyolc méterről kapura lőtt, de labdája elakadt a visszaérő Lipták Zoltánban.

 
22'

Éledezik a Vasas! Remili Mohamed kapott egy remek indítást a középpályáról, egy az egyben megverte az emberét, a tizenhatos jobb oldaláról középre adott labdáját Müller gyűjtötte össze, aki 17 méterről elemi erővel öt méterrel a kapu fölé bombázott.

 

A tavaszi első hat fordulóban összesen egy gólt ért el a Vasas (Ferenczi István talált be a Haladás kapujába), előző négy meccsén viszont mindig eredményes volt, összesen hétszer.

Gól
19'

Gól! Barczi Dávid középre ívelt a tizenhatos bal sarkáról, a beadása tökéletesnek bizonyult Egerszegi Tamásnak, aki az ötösről Hermány mellett a kapu közepébe fejelt. 0–1

 
15'

Óriási diósgyőri ziccer! Okuka ívelt a jobbszélről a kapu elé, Hermány kiütötte a labdát, ami ellenfélhez került, Elek Ákos lőhetett kicsit balról 10 méterről, de a lövése elakadt Hermány lábában.

 
9'

Christian Müller kapott hosszú indítást a védőktől, de kisodródott, az alapvonalról a kapu elé ívelt, a csapattársai lemaradtak, így beadása veszélytelen volt.

 
8'

Egy bal oldali DVTK támadás után Nemes Milán ívelt a tizenhatoson belülre, Hermány Bence, a hazaiak kapusa nem fért a labdához, így Bacsa Patrik felé szállt a labda, de a védők megelőzték és felszabadítottak.

 

A hazaiak piros-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta fehérben léptek pályára.

 

Négy mérkőzés óta nem kapott ki a DVTK, ilyen pozitív sorozata korábban csupán egyszer volt ebben a szezonban, augusztusban és szeptemberben szintén egymás után négy bajnokin nem talált legyőzőre. Ha szombaton sem hajtana fejet, akkor az idényben a leghosszabb veretlenségi szériáját hozná össze.

 
2'

Koman Vladimir középről, 18 méterről kapura lő, de a labda a védőkről szögeltre pattan.

Kezdőrúgás
1'

A Vasas kezdte a mérkőzést.

 

A kiesés ellen harcoló Vasas otthon elfogadhatóan teljesít, utóbbi hat hazai meccséből négyet megnyert, a Békéscsaba, a Honvéd, a Haladás és az Újpest ellen.

 

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VASAS –DIÓSGYŐR LABDARÚGÓ NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!