NB I 29. forduló

játékvezető:
Vad II István
2016.04.06 19:00
A mérkőzés befejeződött.
3 0
  0 0
tudósítás
A mérkőzés eseményei percről percre
 

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, olvassák el összefoglaló cikkünket is!

 

A második félidőben eldöntötte a három pont sorsát az MTK, kihasználva a Békéscsaba védelmi hibáit és remek egyéni teljesítményekkel magabiztosan győzött 3–0-ra a fővárosi csapat.

A mérkőzés vége
94'

ENNYI VOLT! MTK–BÉKÉSCSABA 3–0

Gól
93'

ITT A CSATTANÓ A VÉGÉRE! HAJDÚ, 3–0! Megadja a kegyelemdöfést az MTK a Békéscsabának, Hajdú Ádám teker bal külsővel a kapufa tövéhez, szép gól, remek egyéni teljesítmény. Ráadásul Gera után Hajdú is pályafutása első NB I-es találatát szerzi ma.

Csere
91'

Még egy csere az MTK-nál: Vogyicska váltja Kantát.

 
90'

Három perc a hosszabbítás.

Sárgalap
83'

A békéscsabaiaknál Piermayr is besárgul.

 

Egyre fogy a Békéscsaba ideje, egy újabb vereséggel egyre nehezebb helyzetbe kerülhetnek a viharsarkiak a bennmaradásért folytatott küzdelemben.

Sárgalap
77'

Takács Péter sárgul be Varga Szabolcs buktatásáért.

 
69'

KAPUFA! Kis híján szépít a Békéscsaba: Punosevac kerül lövőhelyzetbe 14 méterre az MTK kapujától, de jobbal a bal oldali kapufát trafálja telibe. 

 

 

Megtört a jég: a tavaszi idényben a csabaiak egynél több gólt eddig egyik ellenfelüktől sem kaptak. Eddig...

Gól
66'

MÁR KETTŐ KÖZTE! GERA, 2–0! Gyönyörű találat, Gera Dániel 14 méterről, jobbal a bal felsőbe teker, a labda a kapufáról vágódik a hálóba. Élete első NB I-es gólját szerzi az MTK fiatal játékosa.

 
65'

Veszélyes beadás száll középre, de a kapu előtt ólálkodó Thiam elől Piermayr fejeli ki a labdát.

 
62'

HAJMERESZTŐ HIBA! Vaskó sarokkal akarja hazaadni a labdát, de röviden teszi ezt, Gera Dániel csap le a labdára, de emelése rövid, Polekszics ki tudja ütni.

Csere
61'

Változtat a Békéscsaba is, Birtalan hagyja el a pályát, Paukner érkezik helyette.

Csere
58'

Lemegy az MTK gólszerzője, Nikacs, Varga Szabolcs váltja.

Sárgalap
57'

Egy sárga ide, egy oda: Vass Ádám és Laczkó Zsolt kakaskodik, mindketten lapot kapnak. Salamoni döntés Vad II játékvezetőtől.

 

Az MTK hatos veretlenségi sorozata szakadt meg a paksi csúnya, 4–1-es vereséggel. Pályaválasztóként viszont megmaradt a jó széria, az MTK (mely stadionja újjáépítése miatt albérletben játszik) hetes veretlenségi sorozatban van, és legutóbbi 17 meccséből csak egyet veszített el hagyományos mumusa, a Békéscsaba ellen.

 

Úton az MTK szezonbeli első Békéscsaba elleni győzelme felé.

Gól
51'

VEZET AZ MTK! NIKACS, 1–0! A békéscsabai tizenhatoson belül, mintegy 15 méterre a kaputól Thiamot szerelik a védők, de az ügyetlenkedő Vaskó és Damjanovics között Darko Nikacs szemfülesen visszaszerzi a labdát, jobb lábára teszi azt és 11 méterről a bal alsóba helyez.

 
46'

A hivatalos nézőszám: 513.

Csere
46'

Egyet cserélt a szünetben a Békéscsaba: Bényei már nem jött ki a folytatásra, Takács Péter a helyén.

Második félidő elkezdődött
46'

FOLYTATÓDIK A TALÁLKOZÓ!

 

Az MTK kezdte jobban a találkozót, az első percekben magához ragadta a kezdeményezést, de nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét. A Békéscsaba a félidő hajrájára kijött a szorításból, voltak veszélyes próbálkozásai, de egyik háló sem zördült, így a szünetben 0–0-t mutat a dunaújvárosi eredményjelző. Folytatás hamarosan, maradjanak velünk!

Első félidő vége
45 +1'

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZ! 0–0 A SZÜNETBEN!

 
45'

Egy perc a hosszabbítás az első félidőben.

 
44'

NAGY VÉDÉS! Thiam veszi célba a jobb alsót, Polekszics nagyot vetődve paskolja szögletre a labdát. Szép jelenet.

 
40'

A félidő hajrájára ki tud jönni a szorításból a Békéscsaba, megpróbál többet támadni a vendégcsapat, de az MTK védekezése jól működik.

 
36'

Gera Dániel vállalkozik lövésre középről, jó 23 méterről, de Polekszics könnyedén hárítja a kísérletet.

 
34'

Calvente végez el szabadrúgást a bal oldalról, az oldalvonal mellől, a veszélyesen középre kanyarodó labda Poór Patrik fején pattan meg, és kis híján a bal felsőben köt ki... Most az MTK-nak van szerencséje.

 

Bernd Storck szövetségi kapitány jegyzetelhet, hiszen Besét (is) figyeli ezen a mérkőzésen. Az MTK játékosa Lovrencsics Gergő sérülése után kapott meghívót az A-válogatotthoz.

 
31'

Veszélyes MTK-támadás, Bese Barnabás ad be a jobb oldalról, a középen érkező Kanta József fejel kapura, a középre tartó labdát azonban biztosan fogja Polekszics.

Csere
30'

Kényszerű csere az MTK-nál: Marek Strestík egy rossz lépés után lesántikál a pályáról, nem tudja folytatni a játékot, Hajdú Ádám váltja.

 

Az MTK 1995 óta veretlen bajnokin a Békéscsaba ellen, a sorozat tizennégy mérkőzést számlál. Ebben a szezonban kétszer ikszeltek egymással a bajnokságban, a kupából viszont épp az Előre verte ki a kék-fehéreket.

 
23'

Thiam buktatja Calventét, veszélyes helyen jut szabadrúgáshoz a Békéscsaba, jó 24 méterre a hazai kaputól. Punosevac áll a labda mögé, de a kapu fölé trafál.

 
18'

Laczkó Zsolt nyargal a bal oldalon, veszélyesen középre lövi a labdát, de a kapujából jól kimozduló Hegedüs Lajos megelőzi a csabai támadókat és begyűjti a labdát.

Sárgalap
15'

Máris itt a meccs első sárga lapja: Baki Ákos kapja, amiért visszahúzza Calventét.

 

Az örökmérleg 24–10–14 az MTK javára, a nagy kék-fehér fölény az utóbbi két évtizedben alakult ki.

 
10'

Az MTK magához ragadja a kezdeményezést, többet birtokolja a labdát és próbál támadásokat építeni. Az első tíz percben csak két szögletig és veszélyes beadásokig jut. A Békéscsaba mély védekezéssel és kontrákkal operál.

 
4'

Az első Békéscsaba-lehetőség, egy jobb oldali beadást követően Birtalan Botond bólint, de egy védőben elakad a kísérlet.

 

A Békéscsaba Facebook-oldalának beszámolója szerint a mérkőzést a helyszínen tekinti meg Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

 

Az MTK kék-fehérben, a vendégek csupa lilában lépnek pályára.

 
1'

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött: Sárosi Lászlóra emlékeztek.

Kezdőrúgás
1'

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

 

Ebben a szezonban már ötödször csap össze a két együttes. A bajnokságban Békéscsabán (1–1) és a fővárosban is (0–0) döntetlent játszottak a felek, a Magyar Kupában idegenbeli 1–0-s győzelmével a Békéscsaba búcsúztatta budapesti riválisát. A jelenlegi idényben tehát az MTK még nem tudta legyőzni a viharsarki gárdát.

 

Múlt heti, paksi vereségét megelőzően hatos veretlenségi szériája volt az MTK-nak, ráadásul a paksit leszámítva utóbbi négy bajnokiját megnyerte a fővárosi együttes. A Békéscsaba sincs rossz formában, legutóbb odahaza ikszelt a DVTK-val, azelőtt pedig nagy bravúrt végrehajtva legyőzte az Újpestet és pontot szerzett a Videoton vendégeként.

 

Az MTK az Európa-ligában való indulási jogért küzd, és nem is áll rosszul a versenyben: a 29. forduló előtt második a tabellán, ráadásul két meccsel kevesebbet játszott, mint a harmadik Újpest. A Békéscsaba továbbra is sereghajtó, de csak két pontra van a bennmaradást érő 10. helyen álló Vasastól.

 

Üdvözöljük kedves olvasóinkat az MTK–Békéscsaba NB I-es bajnoki élő, szöveges tudósításában! Tartsanak velünk! A találkozó 19 órakor kezdődik.