NB I 29. forduló

játékvezető:
Solymosi Péter
1117 néző
2016.04.06 19:00
LIVE 90 : 00
2 1
  0 1
tudósítás
A mérkőzés eseményei percről percre
 

Véget ért a Haladás ötmérkőzéses nyeretlenségi sorozata, a Vasas utoljára tavaly szeptemberben győzött idegenben.

A mérkőzés vége
90'

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Piroslap
90 +4'

Jevgen Pavlov ismét szabálytankodik, hátulról nagyot rúg Thomas Wilsbe. Ez már piros. Második sárga.

Sárgalap
90 +2'

Jevgen Pavlov odalép Iszlainak, sárga.

 

Négy perc a ráadás.

 
88'

Céltalanul ívelget a Vasas, veszély nélkül.

Csere
86'

Martínezt Gyürki Gergő váltja a Haliban.

 

Idegenben a Vasasnak van a leghosszabb aktív nyeretlenségi sorozata, kilences nyeretlenségi sorozatban van vendégként. Az angyalföldi egylet 2015. szeptember 12-én nyert Kispesten, azóta kilenc meccsen két iksz és hét zakó a mutatója.

 
81'

Majdnem: Martínezzel szemben szabálytalankodnak, Thomas Wils szabadrúgása meg hajszállal megy el a középre befutó Gaál előtt.

 

A Vasas vendégségben csak 8 pontot tudott szerezni a lehetséges 39-ből a 2015–2016-os évadban, mérlege 2–2–9.

Csere
78'

Némethet Medgyes Zoltán váltja.

 
77'

Novák beadása majdnem megtalálja középen Pavlovot, de közbelép Angyal.

 
76'

Berecz jobbal a kapu elé ad, Pavlov meg hét méterről kapura lő, de éppen Királyt találja el.

 
74'

Martínez kapura lő 18-ról, jobbal, és nem is sokkal véti el a bal felső sarkot.

 

Az élvonal leghosszabb aktív nyeretlenségi sorozata a Haladásé, a szombathelyiek nem tudtak megnyerni egyet sem legutóbbi öt bajnokijukból. Ez a Hali legrosszabb idénybeli sorozata.

Csere
70'

Jevgen Pavlov be, a belépőbe belesérülő Müller le.

Sárgalap
68'

Christian Müller kap sárgát lökésért, Thomas Wils volt az áldozat. Müller meg nagyon rosszul fogott talajt.

Csere
66'

Remili és Ádám lefut, Könyves Norbert és Novák Csanád áll be.

Gól
63'

VEZET A HALI! Egy középről, a 16-os elől érkező Iszlai-ívelésbe Gaál Bálint belefejel a kaputól 11 méterre, és a kiinduló Hermány fölött a kapuba hullik a labda. 2–1!

 
62'

Németh jobbal Hermányhoz pazarol egy jobbról érkező beadást.

 
61'

Vasas-helyzet: Risztevszki bal oldali beadását Ádám 16-ról Király ölébe fejeli.

 
60'

Debreceni sarkában elakad Németh lövése, Williams előkészítése után.

 
59'

Bosnjak a földön marad egy ütközés után, hosszasan ápolják, de nincs sárga Thomas Wilsnek.

 
58'

Egy jobb oldali beadásra Gaál érkezik középen, 6-ról belecsúsztat fejjel a labdába, de az a jobb sarok mellé hullik.

Gól
56'

EGYENLŐ! Williams kiugratja középen Németh Máriót, pontosabban a védők fölött elé ível, a magyar játékos higgadtan leveszi a labdát a 16-oson, és jobbal a jobb sarokba helyez. Okosan: 1–1!

 
54'

Ádám a 16-os elől lő, de Király elkapja a guruló labdát.

 
48'

Williams lövésre vállalkozik a 16-osról, kissé jobbról. Jó lövés, bedobás...

Második félidő elkezdődött
46'

FOLYTATJUK!

Csere
45'

Kovács az öltözőben maradt, Jánvári Gábor váltja.

 

Az élvonal leghosszabb aktív nyeretlenségi sorozata a Haladásé, a szombathelyiek nem tudtak megnyerni egyet sem legutóbbi öt bajnokijukból. Ez a Hali legrosszabb idénybeli sorozata.

 

Szombathelyen a kétezres években csak kétszer – 2000 márciusában és 2009 októberében – nyert a Vasas bajnoki mérkőzést.

Első félidő vége
45'

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ELSŐ FÉLIDEJE!

 
45'

Egy jobb oldali beadást Gaál kapura tesz 17-ről, de gyengén és középre, csemege a kapusnak.

 
44'

Bosnjak beadása után az ötös előtt Németh kapura pörgeti a labdát, Szivacski blokkol, a hazaiak szerint kézzel. Reklamálnak is, hevesen, de Solymosi ma hajthatatlanabbik énjét vette elő.

 

A Bundesliga 2-ben az őszi idényben is ennyi gólig jutott a Bielefeld színeiben.

 

A 32 éves Müllert a télen szerezte meg a Vasas, a német nyolcadik bajnokiján három gólpassz után első találatát jegyezte az imént.

 
39'

Williams is a balon fut el a változatosság kedvéért, okosan visszagurít, de nincs érkező. Csak vasasos.

 
38'

Müller most a jobbon fut el, középre ível, de mindenkinek hosszan. Remili megmenti a labdát, az ő beadását meg a védők mentik.

 

Felpörgött a meccs, támad a Hali, kontrázik a Vasas.

 
37'

Majdnem még egy: Müller kissé balról jobbal 16-ról nem sokkal teker a túlsó felső mellé.

Gól
37'

VEZET A VASAS, ÉS MICSODA GÓLLAL! Labdát szereznek a félpályánál a fővárosiak, Christian Müller gondol egyet a kezdőkör elől, 40 méterről, és jobbal a 11-espontnál álló Király fölött a kapu közepébe ível. 0–1!

 
35'

Müller Risztevszkit indítja, aki lefordul védőjéről, az ötös magasságából jobbal bead, S. Wilsről, talán a kezéről kipattan a labda a kapu mellé. A vendégek reklamálnak, de hiába.

 

A Vasast ősszel még a Rohonci úton fogadták, az a mérkőzés is 1–1-es döntetlenre végződött. Érdekes, hogy a két együttes legutóbbi hét, egymás elleni meccsén nem született vendéggyőzelem. A Vasas szeptember 26. óta idegenben mindössze egy pontot szerzett, Kispesten, és 720 perc alatt csupán két gólt szerzett (mlsz.hu).

 

A két csapat ezúttal Sopronban találkozik egymással. Tavasszal a Fáy utcában a piros-kékek 1–0-ra nyertek, az egyetlen gólt Ferenczi István lőtte, büntetőből. A Haladás február 27. óta nyeretlen, azóta öt mérkőzésen mindössze két pontot gyűjtött. A zöld-fehérek idén tavasszal kétszer játszottak eddig „albérletben” hazai bajnokit, a Diósgyőr ellen 2–1-re nyertek, az Újpest ellen 1–1-et játszottak.

 

A hazai szurkolók nem elégedettek kedvenceik tiki-takájával.

 
29'

Williams elfut a jobbon, éles, jobblábas beadása egy védőről a kapushoz pattan. A hazaiak hazaadást reklamálnak, de hiába, Solymosi hajthatatlan.

 
25'

Végre valami: Hangya előkészítése és Risztevszki beadása után Ádám készít elő fejjel Berecznek, aki a 16-os elől jobbal nagy erővel kapura lő, de nem jól helyezi a labdát: Király kiöklözi azt.

 
22'

Müller szabadrúgását Debreceni eléri még fejjel az ötös jobb sarka előtt, de irányítani már nem tudja a labdát, amely könnyű zsákmány Királynak.

 
15'

Korcsmár kifejeli az ötösről Németh szabadrúgását.

 

Iszlai 150. NB I-es meccsét vívja ma, négy Vasas elleni meccsén nem szerzett egy kanadai pontot sem még.

 
14'

Williams középtávoliját meg Vida blokkolja, az előbb Debreceni volt egyébként a menteni tudó vasasos. A helyzet egy újabb méretes Bosnjak-bedobással indult.

 
13'

Thomas Wils is megvillan, de lövését blokkolják.

 
12'

Iszlai csúsztat haza egy ártatlan ívelést Királynak, de majdnem vesztére, mert Remili majdnem eléri. De csak majdnem.

 

Mezőnyjáték, hazai (értsd: szombathelyi) fölénnyel.

 
8'

A nagy bedobás után kifejelik a védők a labdát, de az éppen Kovács elé pattan, de ő jócskán a léc fölé lő. Szintén ballal.

 
8'

Most  a Hali szerez labdát, Németh indítja Williamst, aki rosszul veszi át a keresztlabdát, de 14-ről ballal így is kapura lő, a kifutó Hermány meg mellel véd.

 
4'

Ismét Vasas-attak, de Müller lesen.

 
1'

Helyzettel: egy eladott labda után Ádám meghúzza a jobb szélt, a 16-os vonaláról bead, középen Remili meg éppen csak lemarad a passzról. Kisodródik, végül S. Wils ment előle.

Kezdőrúgás
1'

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

 

Természetesen megemlékeztek a mérkőzés előtt Sárosi Lászlóról, aki sok szállal kötődött a Halihoz és a Vasashoz is.

A Hali először lép pályára négy légióssal, így elköszönhet pár köteg ezrestől.

 

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek piros-kék mezben és kék nadrágban.

 

NB I, 29. forduló, április 6., 19.00. Sopron, Káposztás utca, 1117 néző. Játékvezető: Solymosi Péter.

A hazai kispadon: Rózsa (k), Jánvári, Gyürki, Nagy P., Schimmer, Popin, Medgyes.

A vendégekén: Nagy G. (k.), Ignatidisz, Pavlov, Könyves, Novák, Preklet, Ferenczi I.

 

A Vasas meglepetésre 3–2-re legyőzte az Újpestet a labdarúgó NB I 28. fordulójában. A mérkőzés után Litauszki Róbert és Balajcza Szabolcs értékelte a látottakat újpesti szemszögből az NSO Tv-nek. Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője az első gólt dicsérte, Ádám Martin elmondta, semmilyen esetben sem cserélte volna el a meccset az el Clásicóra. VIDEÓ ITT!

 

Az új létesítményben nemcsak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap. Utóbbiban két kézilabdapálya is lesz, valamint itt helyezik el a Haladás új múzeumát is.

 

A Haladás-stadion bontása februárban kezdődött, s két hónapot vett igénybe. Az épületek felszín alatti alapozása után két héten belül megkezdik a felszíni építést. A bokrétaünnepséget az év végén, karácsony előtt tervezik az építők, az építkezés befejezése a szerződés szerint 2017. júliusában várható. A beruházás teljes költsége 15.6 milliárd forint.

 

Jövő hétfőn helyezik el ünnepélyes keretek között Szombathelyen a Rohonci úton a Haladás épülő sportkomplexumának alapkövét – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Puskás Tivadar Szombathely polgármestere.

 

Ma Sopronban, holnap meg otthon.

 

„Azt biztosan mondhatom, hogy felszabadultabbak a játékosaim, és a következő találkozók során negatív forgatókönyvekre már nem gondolnak. Persze öröm a győzelem, de gyorsan le kell venni a rózsaszín szemüveget, és teljes mértékben az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk – intette övéit a vasasfc.hu-n az angyalföldiek mestere, Michael Oenning. – Reális esély kínálkozik egy jó szereplésre Sopronban, az Újpesti elleni győzelmünk ehhez megfelelő lökést ad.”

 

„Érzésem szerint a legutóbbi találkozásunkhoz képest erősödött a Vasas, és a mostani győzelmük is ezt igazolja.Az angyalföldiek nagyon sokat változtak, és semmiképp sem mondható, hogy egy szétesőben lévő, kieső félben lévő csapat jellemzőit mutatják. Arra kell készülnünk, hogy egy nagyon motivált, és jó formában lévő együttes érkezik hozzánk.”

 

„Nagyon motivált ellenféllel szemben lépünk pályára, akinek bizonyára az önbizalma is nőtt az Újpest legyőzésével, hiszen nagyon fontos három pontot szereztek a hétvégén. Számunkra kulcsfontosságú lesz, hogy folytassuk azt, amit elkezdtünk a Puskás Akadémia ellen, ahol lehetett érezni, hogy a csapat lényegesen egységesebb, mint az előző két fordulóban. Csakis akkor van esélyünk, hogy folytassuk a hazai jó szereplésünket Sopronban, ha ez a szervezettség és csapategység meglesz a játékunkban” – így Mészöly Géza a haladas.nyugat.hu-n.

 

Egy kis örökmérleg: 100 első osztályú bajnoki, 49 Vasas- és 21 Hali-sikerrel, 181, ill. 98 rúgott góllal.

Csere

JÖTTEK-MENTEK!
A Haladástól a Vasashoz:

2015, Czingráber Máté
2007, Kiss Mrton
2000, André de CarvalhoMonteiro, i.
1965, Molnár Dezső
A Vasastól a Haladáshoz:
2013, Garda Géza, ingyen

Sárgalap

Eltiltott: a szombathelyi Halmosi (öt sárga lap), illetve a fővárosi Grúz (öt sárga lap).

Sérülés

A hazaiaktól Fehér, Petró, Jagodics M. (részleges térdszalag-szakadás) és Ugrai (hasfalhúzódás) sérült, a vendégektől Czvitkovics és Osváth (mindkettő térdműtét után lábadozik) maródi.

 

„Az lenne a legjobb, ha a hátralévő fordulókban Márióval együttminden egyes mérkőzésen betalálnánk – magyarázta. – Ez esetben jelentősen gyarapodna a góljaink száma, ráadásul a csapatnak is jól menne. Szerdán, majd szombaton is kiesőjelölttel mérjük össze az erőnket, és bizakodásra ad okot, hogy Sopronban még veretlenek vagyunk.”

 

A szélső univerzális játékosnak számít a keretben, az ősszel rendszerint centert játszott, tavasszalpedig Mészöly Géza vezetőedző többször is a védelem jobb oldalára állította. A csatár két góllal marad el a házi góllövőlistát vezető, hatgólos Németh Máriótól, mégsem elsősorban a cím elnyerése ösztönzi.

 

„Nézzük a jó oldalát – javasolta Gaál Bálint. – Megszakadt a négymeccses idegenbeli kudarcsorozatunk, ráadásul a védekezésünk is feljavult a korábbihoz képest. Az MTK-tól és a Diósgyőrtől is három-három gólt kaptunk, Felcsúton viszont rendeztük a sorokat, az egyenlítő gólunk pedig talpra állította a társaságot.”

 

A szombathelyiek remek őszét felemás tavasz követte, nyolc mérkőzésükből csupán kétszer győztek, ráadásul immár ötmeccsesre nyúlik nyeretlenségi sorozatuk.

 

„Ne szépítsük, nem találtam el jól a labdát, szerencsém volt – mondta a Haladás gólszerzője. – Ha azt veszem, a lehető legjobb megoldást választottam, elvégre mégiscsak gól lett belőle. Két vereség után sikerült ismét pontot szereznünk, de a kérdésre, hogy valóban kijöttünk-e a hullámvölgyből,csak a Vasas és a Békéscsaba elleni bajnoki után tudok felelni.”

 

„A lényeg, hogy bement” – mosolygott Gaál Bálint a felvetésre, hogy nem éppen tanítanivaló mozdulattal juttatta a labdát a Puskás Akadémia kapujába. Illetve dehogynem, a labda éppen azért gurulhatott zavartalanul a felcsúti gólvonalon túlra, mert a szombathelyiek támadója estében, kissé esetlen módon kapott bele ballal Halmosi Péter középre érkező fejesébe.

 

A billentyűknél: B. J.

 

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A HALADÁS–VASAS LABDARÚGÓ NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!