NB I 27. forduló

játékvezető:
Erdős József
2016.04.09 18:00
A mérkőzés befejeződött.
2 2
  0 1
tudósítás
A mérkőzés eseményei percről percre
 

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, olvassák el összefoglaló cikkünket is.

 

Az Újpest egy pillanatig sem adta fel a küzdelmet és a mérkőzést, a Puskás Akadémia hiába vezetett kétszer is, nem tudta megtartani előnyét. Kabát Péter megmentett egy pontot a lila-fehéreknek, akik továbbra is versenyben vannak a dobogóért.

A mérkőzés vége
97'

VÉGE! 2–2

Sárgalap
96'

Zsótér kap sárgát Heris visszarántásáért.

Gól
92'

KIEGYENLÍT AZ ÚJPEST! KABÁT, 2–2! Heris jobb oldali beadását Kabát Péter veszi át a tizenhatoson belül, első lövése egy vendég védőben akad el, második kísérlete saját csapattársában, de harmadszor is visszapattan elé a labda, és hat méterről ballal a bal felsőbe bombáz. Nem bírta ki a PAFC...

 
90'

Hét (!) perc a hosszabbítás.

Csere
84'

Itt az utolsó felcsúti csere: Polonkai hagyja el a pályát, Marko Dinjar a helyén.

Gól
81'

ISMÉT VEZET A PUSKÁS! CSURKO, 1–2! Csurko kilenc méterről, a jobb oldalról jobb lábbal emel a kapu közepébe. Castilion középre gurítását nagyon okosan átlépi Polonkai, így kerül gólhelyzetbe a felcsúti légiós.

 
80'

Márkvárt tüzel jó 20 méterről, irányt változtat a labda egy védőn, így a jobb kapufa mellé pattan a kísérlet.

Csere
77'

Ismét változtatnak a felcsútiak: Pekár megy le, Nagy Zsolt váltja.

 
73'

Andrics és Balogh kényszerítőzik, utóbbi sarokkal teszi a labdát a légiós elé, aki végül pocsékul ad középre...

 
72'

Castilion kap labdát a tizenhatoson belül, leviszi az alapvonalig, majd középre gurít, de a társak nem érkeznek, így a védők gyűjtik be a labdát.

 

Balogh Balázs hétközben a Honvéd ellen is betalált, folytatja jó szériáját. Egyébként ebben a szezonban ez volt a 7. gólja, ebből hármat a Magyar Kupában szerzett.

 
68'

Csurko lövését biztos kézzel hárítja Balajcza.

Csere
65'

Cserél a Puskás: Mészáros hagyja el a pályát, Castilion váltja.

 
62'

Heris jobb oldali beadását Balogh szelídíti meg a tizenhatoson belül, majd 13 méterről lő kapura, pontosabban kapu mellé, kis híján bedobásra...

Sárgalap
60'

Még egy sárga, Márkvárt Dávid kapja Szankoviccsal szembeni szabálytalanságáért.

Gól
58'

EGYENLÍT AZ ÚJPEST! BALOGH, 1–1! Bal oldali beadás érkezik középre, a berobbanó Balogh Balázs a tizenegyesponttól a bal oldali kapufa mellé fejel, jól helyezett labda, Pajovics nem háríthat.

Csere
57'

Itt az utolsó újpesti csere: Angelovot Balázs Benjámin váltja.

Kihagyott tizenegyes
55'

KIMARAD! Pekár László áll a labda mögé, félmagasan, középre lövi a büntetőt, Balajcza ezt pedig kivédi! Rosszul elvégzett tizenegyes.

Sárgalap
55'

Pauljevics jobb oldali beadása után Mészáros veszi át a labdát a tizenhatoson belül, megtolja, de Kecskés Ákos buktatja, tizenegyes a vendégeknek!

Sárgalap
47'

Kontrázna a Puskás, de Angelov lerántja a megiramodó Pauljevicset, sárga lapért.

Csere
46'

Kettőt cserélt az Újpest a szünetben: Hazard helyére Balogh Balázs állt be, Windeckert pedig Kabát Péter váltotta. Támadó szellemű cserék, a cél egyértelmű.

Második félidő elkezdődött
46'

FOLYTATÓDIK A TALÁLKOZÓ!

 

Az első percekben sokkolta a Puskás Akadémia az Újpestet, Fiola Attila korai góljával ugyanis megszerezte a vezetést. Többet támadott a házigazda az első 45 percben, de egyenlíteni még nem tudott. Folytatás hamarosan, tartsanak velünk!

Első félidő vége
45'

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! A SZÜNETBEN ÚJPEST–PUSKÁS 0–1

Sárgalap
45'

Fiola könyököli le Hazard-t, amiért villan a sárga.

 

Az Újpest hazai pályán nyolcas veretlenségi és kettes győzelmi szériában van. A lilák az előző tizennyolc hazai bajnokijukból csak egyet veszítettek el, tavaly szeptemberben a Ferencváros elleni derbit (1–2).

 
40'

Pekár 24 méterről fölé durrantja a szabadrúgást az imént megítélt szabálytalanságot követően.

Sárgalap
39'

Bojan Szankovics buktatja Zsótért, ez sárga lap.

 
38'

Andrics lép ki a jobb szélen, jobb lábas beadása kicsit erősre sikerül, de Hazard eléri és kapura durrantja állítgatás nélkül, 10 méterről, de inkább felejtsük el...

 

Ritka és egyáltalán nem irigylésre méltó felcsúti széria: a Puskás Akadémia a legutóbbi tíz idegenbeli bajnokijának mindegyikén (!) legalább két gólt kapott. Nem csoda, hogy kiesési gondjai vannak – az említett tíz meccsen beszedett 28 gól nagyon rossz mutató.

 
35'

Pekár otthagyja Herist a bal oldalon, betör a tizenhatoson belülre, de beadása nem talál társat, felszabadítanak a hazaiak.

 
33'

Csurko ugrik ki a bal szélen, beadása megpattan, így Balajcza könnyedén húzza le a labdát.

 
29'

Hazard harcol ki szögletet néhány csel után, amelyet ezúttal Diarra teker középre, az érkező Mohl Dávid kapásból tüzel bal lábbal 9 méterről, de nem talál kaput. 

 
26'

Taktikai fault, Szankovics rántja le Pauljevicset a felezőnél, megakadályozva a felcsúti kontrát.

 
24'

Diarra tör előre, de Renato Kelic a tizenhatoson belül meg tudja állítani a kapu felé tartó újpesti támadót.

 

Idegenben ötös a PAFC nyeretlensége. Robert Jarni csapatának a legrosszabb a vonatkozó mérlege a bajnokságban, 1–3–10, csupán 6 megszerzett pont. Ráadásul a PAFC kapta a legtöbb gólt is kimozdulva (32). Vajon ma javul a statisztika?

 
20'

A szélekről próbál középre erőltetni labdákat az Újpest, azonban a beadások vagy pontatlanok, vagy Pajovics megszerzi őket. 

 
19'

Férfias küzdelem folyik a pályán, a játékvezető pedig egyelőre engedi a kemény játékot. Zsótér Donát marad lenn most a földön, azonban rövid ápolás után folytatni tudja a játékot.

 
13'

Csurko indításával Mészáros lép ki, kellemetlen lövését elsőre kiejti Balajcza, majd a kipattanót összeszedi az újpesti kapus. 

 

Fiola Attilának egyébként ez volt az első gólja a bajnokságban a Puskás Akadémia színeiben.

 

Az Újpest akarata érvényesült az első percekben, mégis a Puskás Akadémia szerezte meg a vezetést. Rengeteg idő van még hátra, vajon meg tudja tartani előnyét a felcsúti együttes?

Sárgalap
8'

Itt a meccs első sárgája: Diarra kapja műesésért.

Gól
5'

VEZET A PUSKÁS AKADÉMIA! FIOLA, 0–1! Zsótér Donát szöglete után nem tudnak rendesen felszabadítani az újpesti védők, a hazai térfélen sem jut túl a labda, ami így gyorsan visszakerül Zsótérhoz, a középpályás a jobb szélről jobb lábbal kanyarít középre, az érkező Fiola Attila az ötösről a háló közepébe stukkol. 

 
3'

Egy gyengécske Hazard-lövés után Diarra keverget a tizenhatos jobb sarkánál, majd lövésre szánja magát, a kapu bal oldalába tartó kísérletet hárítja Pajovics. 

 
1'

A Puskás Akadémia sárga-kékben, az Újpest lila-fehérben lép pályára.

Kezdőrúgás
1'

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

 

„Sosem könnyű olyan csapat ellen játszani, aki a bentmaradásért küzd, ezért nehéz találkozóra számítok a Puskás ellen. A mostani összecsapáson nemcsak nekik életbevágó a három pont megszerzése, hanem nekünk is. Sajnos az elmúlt találkozóinkon könnyű pontokat veszítettünk el, amivel a saját dolgunk tettük nehézzé a bajnokságban. Szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán, és ehhez ma mindenképpen győznünk kell. Bízom benne, hogy az eddigiekhez képest jobb helyzetkihasználással, masszív védelemmel és a hazai pálya előnyét élvezve olyan meccset játszunk, amely után mind a csapat, mind a szurkolóink elégedetten mehetnek haza” – így Nebojsa Vignjevics újpesti tréner a mérkőzést megelőzően.

 

Többször hangsúlyoztuk már, hogy az Újpest a legjobb magyar csapatok közé tartozik. Tudják minden pillanatban, hogy mi a dolgunk, mit akarnak játszani. Egy kemény és harcos összecsapásra számítunk. Azt, hogy ki nyer, előre lehetetlen megjósolni, egy biztos, mi mindent meg fogunk tenni a siker érdekében” – nyilatkozta a találkozó előtt Robert Jarni, a Puskás Akadémia vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának.

 

KEZDŐCSAPATOK

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 18.00 óra. V: Erdős József
ÚJPEST: Balajcza – Heris, Kálnoki Kis, Kecskés Á., Mohl – Diarra, Windecker – Andrics, Szankovics, K. Hazard – Angelov.  Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Cserék: Banai (k), Balogh B., Balázs B., Kabát, Gere, Cseke, Filkor
PUSKÁS AKADÉMIA: Pajovics – Pauljevics, Fiola, Kelic, Forró – Márkvárt, Polonkai – Csurko, Pekár, Zsótér – K. Mészáros. Vezetőedző: Robert Jarni
Cserék: Pogacsics (k), Tar, Castillion, Nagy Zs., Lipcsei Á, Dinjar, Péter B.

 

A futsalválogatott a helyszínen tekinti meg a találkozót – Sito Rivera együttese jövő szerdán Olaszország ellen vív világbajnoki pótselejtezőt. Bővebben itt.

 

Az egész NB I-ben a Puskás Akadémiának van a leghosszabb aktív rossz sorozata, a felcsútiak nyeretlenek maradtak az utóbbi négy mérkőzésükön. Az Újpest a legutóbbi fordulóban a Honvédot lépte le odahaza, előtte kikapott a Vasastól és a Békéscsabától is, előbbi épphogy megelőzi a Puskás Akadémiát, utóbbi a sereghajtó.

 

Jön az elhalasztott 27. forduló, ahol talán begyűjti első győzelmét a Puskás Akadémia? A kiesést jelentő utolsó előtti helyen álló felcsúti csapatnak minden pontra szüksége van, ahogy közeledünk a szezon végéhez. Igen ám, de az Újpestnek is, hiszen a lila-fehérek a dobogóért küzdenek. A „szokásos” döntetlen ezúttal senkinek sem lenne jó.

 

 

Hat mérkőzést vívtak az élvonalban eddig, a PAFC még nem nyert, a mérleg 2–4–0. Az Újpest pályaválasztása mellett kizárólag döntetlenek születtek (3–3, 1–1, 2–2).

 

Üdvözöljük kedves olvasóinkat az Újpest–Puskás Akadémia NB I-es bajnoki élő, szöveges tudósításában! Tartsanak velünk!