NB I 32. forduló

játékvezető:
Andó-Szabó Sándor
1933 néző
2016.04.23 18:00
A mérkőzés befejeződött.
5 0
  2 0
tudósítás
A mérkőzés eseményei percről percre
 

A pályaválasztó Videoton Felcsúton valósággal kiütötte a nagy rivális MTK-t az ezüstcsatában.

A mérkőzés vége
90'

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

 
89'

Heffler 20 méteres lövése elakad a kilépő Grgicben.

 

Két perc a ráadás.

 
87'

Géresi is gólt lőhetne, de az ötösön lecsúszik jobbjáról Stopira bal oldali beadása.

Csere
86'

Deutsch Bence be, Thiam le. Az utolsó csere a meccsen.

Gól
83'

KIÜTÉS! Géresi megindul a balon, jobb külsővel Loic Negót futtatja, aki mint egy született csatár, könnyedén elhúz Baki mellett, majd kilencről a kifutó Hegedüs mellett a kapuba gurít. 5–0!

 
80'

A hazai közönség hálás a sikerért, élteti Horváth Ferencet.

Csere
79'

Gera le is jön, Vogyicska Dániel váltja.

 
77'

Lehetőség, MTK-s: Vadnai szokásos bal oldali beadását Gera az ötös elől a kapus ölébe fejeli.

Csere
76'

Simon le, Heffler Tibor be a Vidiben.

 
74'

Öngólhelyzet! Nego gyönyörűen indul meg a jobbon, beadását Baki nem kevésbé látványosan a rövid felsőbe fejelné, de megmenti őt Hegedüs, hatalmas bravúrral.

 
72'

Tischler szabadrúgása ezúttal a sorfalé, Pátkai 23 méteres átlövése ellenben nem sokkal suhan el a jobb sarok előtt. Félmagasan.

 

Pedig az élvonalban a Videoton mérkőzésein esik a legkevesebb gól, az átlag csupán 2.03. Az MTK a 10. a vonatkozó listán, 2.23 a gólátlag a kék-fehérek bajnokijain.

Csere
69'

Kovács István váltja Oliveirát a hazaiaknál, Suljicot pedig Géresi Krisztián.

 
66'

ITT A NEGYEDIK! Asmir Suljic lecsap egy röviden visszatett labda után Grgicre, aki elesik, a szélső köszöni szépen, kicselezi Hegedüst is, kissé balra kisodródva pár lépésről jobbal a kapu közepébe lő: 4–0!

Csere
65'

Darko Nikacs be, Hajdú le.

Gól
64'

OTT A GÓL! Tischler Patrik kissé jobbról jobbal a bal felsőbe varr egy 30 méteres szabadrúgást. 3–0!

 
59'

Pátkai távolija csemege Hegedüsnek.

 
55'

Nego középre tör, és jobbal kapura lő, de Hegedüs kipaskolja a középre, a léc alá érkező labdát.

 
55'

Hatalmas ováció: felbukkan a lelátón Joan Carrillo, aki hatalmas tapsot kap a Vidi-drukkerektől. A mester is feláll egy idő után, vidáman integet.

 

Juhász Rolandról köztudomású, hogy szívesen segít a rászorulókon. A Videoton 32 esztendős védője a Ferencváros legyőzése után a mérkőzésen viselt mezével és egy, a csapat által aláírt labdával lepte meg Brechler Ottót. A székesfehérvári fiatalember ritka és súlyos, de a remények szerint gyógyítható betegséggel küzd, a kezelését segítheti az az összeg, amely a szóban forgó, árverésre bocsátandó labda értékesítéséből befolyik majd.

 
52'

Juhász elől kifejelik a labdát a védők.

 
51'

Suljic jobb oldali beadását Grgic csukamozdulattal fejeli ki az ötös előteréből.

 
47'

Vinícius távoli lövése távolról sem jó, de a hálás pubikum megtapsolja.

Második félidő elkezdődött
46'

CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

 

Ez volt a transfermarkt.de szerint Torghelle ötödik PIROS LAPJA karrierje során.

 

Az MTK idegenben nem brillírozik, hatos nyeretlenségi szériában van, legutóbb 2015. október 17-én győzött – pont Felcsúton, csak a Puskás Akadémia ellen. A kék-fehérek vendégként csak kétszer nyertek ebben a bajnokságban.

 

Pályaválasztóként immár tizennégy mérkőzéses a Videoton veretlensége, legutóbb (2015. augusztus 8-án) a Ferencváros verte meg.

 

A Videoton négyes veretlenségi sorozatot épített, ebben a bajnokságban erre még nem volt példa. Legutóbbi négy meccséből hármat 1–0-ra nyert meg a fehérvári csapat (DVSC, Paks, FTC), a negyedik 2–2 lett (Vasas).

Első félidő vége
45'

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

 

Megsérül, de folytatja majd.

 
45'

Az első MTK-helyzet! Vadnai visszafejel egy ívelést Thiam elé, aki egyszerre csúszik a labdáért Juhásszal és Daniloviccsal, kapura is pöcköli a labdát, a kapus azonban védeni tud!

 

Egy perc a ráadás.

Sárgalap
44'

Simon Ádám kap sárgát Thiam megrúgásáért.

 
41'

Szolnoki elviharzik a jobbon, beadását a rövid sarok elől Oliveira a kapu fölé fejeli. Újabb hazai sansz!

 
38'

Suljic mindent bevet, átmászik Baki lába között is, de Grgic kisegíti társát. Különös módja ez a köténynek.

 

Az MTK tavaly március 8. óta (s egyben a 2015–16-os idényben) csupán két idegenbeli bajnokit nyert meg, az elsőt a Vasas, a másodikat a Puskás Akadémia ellen. Ugyanakkor éppen a Videoton elleni legutóbbi vereség óta vendégként minden mérkőzésén tudott gólt szerezni. Felcsúton továbbra is veretlen bajnoki mérkőzéseken a Videoton 2016 tavaszán. Horváth Ferenc együttese javuló formát mutat az NB I-ben, a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett (mlsz.hu).

 

Ellentétes formát mutatott a két együttes az elmúlt hetekben. Teodoru Vaszilisz irányításával a kék-fehérek hosszú heteken keresztül veretlenek voltak tavasszal, elsősorban pályaválasztóként remekeltek. Ugyanakkor az elmúlt négy fordulóban mindössze egy győzelmet arattak. Tavaszi idegenbeli mérlegük: három mérkőzésen szerzett pont. Döntetlent játszottak Újpesten és a Ferencvárosban, kikaptak Pakson, ősszel vereséget szenvedtek a székesfehérvári Sóstói-stadionban is.

 
35'

... Tischler jobbal nem sokkal véti el a bal alsót, a labda csippentette a kapufát is! MAJDNEM HÁROM NULLA!

 
35'

Szabadrúgás 25-ről az MTK kapuja előtt...

 
33'

Tischler betör a 16-oson belülre, középre ad, a labda elakad egybecsúszó védő (Grgic) kezében, de Andó-Szabó nem fúj.

 
28'

Juhász saját kapuja előtt is intézkedik, kifejeli Hajdú szögletét.

 

Cserekereskedelem. Szerintünk ezzel a Vidi járt legjobban, de Andó-Szabó is bekerült a történelembe. Például vitatkozhat saját magával MTK-csk.-ként, vagy jelt az magának a középkezdés elvégzésére. De nem, nem fogadja el a karszalagot.

Piroslap
24'

ELKÉPESZTŐ, MÁRIS ELDŐLT A MECCS? Torghelle Sándor kiáll, mert még az MTK térfelén, a hazai kispad előtt utánarúg Simonnak. A közelben álló Andó-Szabó azonnal felmutatja a piros lapot, Torghelle cserébe odaadja a csapatkapitányi szalagot a játékvezetőnek.

 
23'

Oliveira nagyon él, ördöngös cselek után bead, ám éppen csak magasan Tischlernek.

 
21'

Újabb jó Vadnai-beadás, de ez is Danilovics kesztyűiben hal el.

 
20'

HELYZET! Lehetett volna: Oliveira beadását Juhász nyolcról a bal alsó mellé fejeli, de jócskán.

 
15'

Torghelle és Juhász összeszalad, egymásnak esnek szóban és picit testtel is, de Andó-Szabó rendet tesz.

 
14'

Oliveira kiharcol egy szögletet, amelyet Hegedüs ezúttal nagyon jó irányba öklöz ki kapuja elől.

 
9'

A labda érintette picit még a kapufát is.

Öngól
9'

MÁR KETTŐ NULLA! Suljic villámgyorsan elillan a jobbon, beadását a rövid sarok előtt álló Hegedüs Mato Grgic fejére üti, a labda meg onnan a túlsó, azaz a jobb alsóba szédeleg. 2–0!

Gól
5'

VEZET A VIDI! Loic Nego indítja egy bedobással Stopirát a balon, és érkezik pontosan a pontos, ballábas beadásra, majd az ötösről a bal felsőbe fejel. A labda a földön is megpattant, Hegedüs is csak becsületből vetődött. 1–0!

 
3'

Hajdút ellökik, majd Vadnai ballábas szabadrúgását lehúzza Danilovics, közben ütközik Torghellével. Természetesen dulakodás tör ki.

 

Szakadó esőben.

Kezdőrúgás
1'

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

 

A hazaiak piros-kékben, a vendégek fehér mezben és kék nadrágban.

 

NB I, 32. forduló, április 23., 18.00. Pancho Aréna, 1933 néző. Vezeti: Andó-Szabó Sándor.

 

„Mindenki tudja, hogy mekkora tétje van a ma esti találkozónak. A Vidi felszálló ágban van, sok jó és kreatív játékos alkotja a fehérváriak keretét, de mindent megteszünk azért, hogy ponttal távozzunk Felcsútról. Muszáj bírnunk a sorozatterhelést, sportemberek alkotják a keretet, menni kell előre. Nem tudom azt mondani, hogy nagyon frissek vagyunk, de most ilyen a kiírás, ehhez kell alkalmazkodnia minden csapatnak. Vannak hiányzóink is sajnos, Kanta József sem léphet pályára. Ez természetesen nagy kiesés, minden csapatnak hiányozna a csapatkapitánya egy ilyen fontos rangadón, de azon leszünk, hogy megfelelően pótoljuk” – mondta ugyanott az MTK mestere, Teodoru Vaszilisz.

 

„A Paks és a Ferencváros elleni győzelemmel kiharcoltuk magunknak azt a lehetőséget, hogy ma este, győzelem esetén már a második helyen várhatjuk az utolsó fordulót. Voltak nehezebb időszakok a tavasz folyamán, volt, amikor még a dobogó is távolinak tűnt, most viszont kétszer kilencven percre vagyunk attól, hogy elérjük a bajnokságban kitűzött célunkat. Nem szemet gyönyörködtető játékkal és fantasztikus gólokkal húztuk be az előző meccseket, inkább a csapatjáték, a fegyelem és a hozzáállás hozta meg a pontokat. Ugyanolyan mentalitást várok el a srácoktól, mint az elmúlt hetekben, mindenkinek össze kell szednie az utolsó erőtartalékait és le kell győznünk Felcsúton a kék-fehéreket is! Ebben a szezonban utoljára játszunk a Pancho Arénában, szeretnénk szépen búcsúzni a hazai közönségünktől, bízom benne, hogy most is sokan biztatnak majd minket a lelátóról és együtt teszünk egy újabb lépést az ezüstérem felé“ – így a meccs előtt a vidi.hu-n a Vidi vezetőedzője, Horváth Ferenc.

 

Egy kis örökmérleg! A két csapat az 1968-as első találkozás óta 92-szer játszott egymással élvonalbeli bajnokit, s kék-fehérek is 36-szor, a fehérváriak is 36-szor győztek, a gólkülönbség 136–115 a Videoton javára.

Csere

JÖTTEK-MENTEK!
Az MTK-tól a Videotonhoz:

2013, Fejes András, kölcsönbe
2012, Szekeres Adrián, ingyen
2010, Gosztonyi András, 750.000 euró
2010, Hidvégi Sándor, i.
2009, Lencse László, 800.000 euró
2008, Kulcsár Tamás, kölcsönbe
2001, Végh Zoltán
2000, Nicolae Ilea
1998, Kuttor Attila
1998, Zsivóczky Gyula
1988, Jován Róbert
1987, Petry Zsolt
1967, Karsai László
A Videotontól az MTK-hoz:
2009, Nenad Filipovics, k.
2003, Végh Zoltán
2000, Csillag Krisztián
1999, Kuttor Attila
1998, Czvitkovics Péter
1989, Jován Róbert

Sárgalap

Eltiltott: az MTK-s Kanta J. (öt sárga lap).

Sérülés

A hazaiaktól Feczesin (vádlihúzódás), Kovácsik (porcleválás) és Kovács I. (térdszalaghúzódás) sérült, a vendégektől Hrepka (térdszalaghúzódás), Jakab D. (részleges combizomszakadás), Ramos (combizomhúzódás) és Strestík (vádliszakadás) maródi.

 

A Videoton a Debrecen mellett az MTK nagy vetélytársa a második helyért, vagy legalább a dobogóért folytatott harcban. A kék-fehérek jelenleg két ponttal előzik meg az üldözőket, tehát a Vidi ellen a döntetlen is nekik kedvezne.

 

„Észbe kellett kapnunk – szólt a csapat nevében Juhász Roland. – A riválisaink is botlottak korábban, de az élet hiába kínált nekünk újabb és újabb sanszot, sokáig nem éltünk vele. A Honvéd elleni mérkőzés után én is feszült voltam, szerencsére az azt követő napokban mindenki átérezte, hogy az a teljesítmény kevés lesz a dobogóhoz. Azóta, úgy vélem, rendben vagyunk, ha a játék nem is megy mindig, az akaraterő tetten érhető.”

 

Mielőtt a 29. fordulóban legyűrte volna a Lokit, a Honvédtól kikapott a Vidi – sorozatban az volt a negyedik, nyeretlenül megvívott meccse. A kispesti vereséget követően Horváth Ferenc úgy nyilatkozott, ő nem adja fel a harcot, de azt nem tudja, hogy egyedül küzd-e a folytatásban, vagy társakra lel. A legutóbbi két siker arról árulkodik, hogy kosok beálltak mögé.

 

Ma a tét nem kicsi: egy tálcányi ezüst. A Videoton–MTK mérkőzés győztese ugyanis jó eséllyel a dobogó második fokán fejezi be a bajnokságot (igaz, ebbe még a Debrecennek és az Újpestnek is lehet némi beleszólása). Ha abból indulunk ki, hogy a tizedik fordulót követően a székesfehérvári csapat még a kiesést jelentő 11. helyen állt, nem kis bravúr, hogy az utolsó előtti játéknapra már harmadikként fordul. És ha a nyer az MTK ellen, akkor...

 

Korábban azt lehetett hallani, hogy Nebojsa Vignjevics Újpestről Fehérvárra költözhet, de a lila-fehérek békéscsabai és angyalföldi veresége után ez mintha lekerült volna a napirendről.

 

Jóindulattal is csak ötvenszázalékos az eredményességi mutató.
 

 

A Videotonnál az utóbbi időben négy külföldi edzőt neveztek ki: Paulo Sousa a nemzetközi kupában sikeres volt, az NB I-ben kevésbé, José Gomes nagyot bukott, Joan Carrillo bajnoki címet nyert, Bernard Casonit a klubtörténet mélypontjaként emlegették.

 

Magyar edzővel feljött a harmadik helyre, és esélye van az Európa-liga-indulásra. A külföldi edzők többsége nem tudott átütő sikert elérni, mégis, a klubvezetők mostanában mintha ebben látnák a megváltást (miközben a Felcsútról elküldött Robert Jarni kapcsán is bábeli zűrzavarról lehetett hallani, amint a horvát edző szavait magyarra, aztán angolra, majd oroszra is le kellett fordítani...).

 

Mint ismert, Horváth Ferenc szezon közben érkezett a francia Bernard Casoni helyére. A klub vezérkara már akkor jelezte, külföldi edzőt szeretne (magyaros kommunikációval azonnal bizonytalan helyzetet teremtve az edző körül), amit azért sem értettek sokan, mert akkor a Videoton történetesen egy külföldi trénerrel öt bajnoki meccs után négy vereséggel a tizedik helyen állt.

 

Egyes források szerint a Manchester United korábbi százszoros norvég válogatott játékosa, a varsói Legia korábbi edzője, Henning Berg ülhet a Videoton kispadjára. „Horváth Ferenc a vezetőedzőnk, nincs edzőkérdésben semmi mondanivalónk” – tudtuk meg a székesfehérvári klubtól.

 

„Bosszant a Puskás Akadémiától elszenvedett vereség, hiszen úgy alakultak az eredmények, hogy győzelmünk esetén kedvező pozícióba hozhattuk volna magunkat, ráadásul dupla prémiumért játszottunk – mondta a mérkőzés másnapján a csapatkapitány, Kanta József. – Kezdeményeztünk, többet birtokoltuk a labdát, mint ellenfelünk, aztán amikor hátrányba kerültünk, nem volt meg a futballunkban az a plusz, amely az egyenlítéshez, no meg főleg a győzelemhez szükséges lett volna. A sorsunk még mindig a saját kezünkben van, de szombaton a Videoton ellen nagyon nehéz kilencven perc vár ránk. Sajnos eltiltás miatt nem léphetek pályára, de remélem, így is olyan eredményt érünk el, hogy a fehérváriak mögöttünk maradjanak.”

 

Nagy lépést tehetett volna az MTK a szezonvégi dobogós helyezés elérése felé, de „hazai pályán” pont nélkül maradt, így nem tudta leszakítani riválisait. Igaz, az együttes még így is lépéselőnyben van, ugyanakkor a dobogóra pályázó Videoton ellen szombaton rangadó vár rá, ráadásul Kanta József kihagyja a meccset.

 

A billentyűknél: B. J.

 

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VIDEOTON–MTK LABDARÚGÓ NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!