NB I 30. forduló

játékvezető:
Szabó Zs.
2016.04.16 18:00
A mérkőzés befejeződött.
0 1
  0 0
tudósítás
A mérkőzés eseményei percről percre
 
90 +3'

Véget ért a mérkőzés!

 
90 +2'

Már csak beívelésekre futja a hazaiaknak, igazi helyzetet nem sikerül kialakítani.

 
90'

Három perc ráadás!

 
88'

Újabb paksi támadás! Balázs és Szabó kényszerítője után, utóbbi adja középre a labdát, amibe Kulcsár fejel bele. Rezdül a háló.... de csak oldalról. Marad a 0–1.

 
84'

A hazai szurkolók már gólnak örültek Bartha 25 méteres szabadrúgását követően, de a labda kicsivel mellé szállt.

Csere
83'

Kihasználja utolsó cseréjét a Videoton. Géresi helyett Soumah érkezett.

 

Mindent megtesz a Paks az egyenlítésért, immáron két csatárral rohamozzák a vedégek kapuját. A Vidi ennek megfelelően behúzódik, kontrákra építenek a továbbiakban.

Csere
79'

Cserél a Paks. Balázs érkezik Koltai helyett.

Gól
69'

GÓÓÓÓL! Vezet a Videoton! A percekkel ezelőtt beállt Heffler szöglete után még védte bravúrosan a fejest Székely, a kipattanóra azonban Vinícius csapott le a leggyorsabban és megszerezte a vezetést.

Csere
65'

Tischler helyén Heffler játszik a továbbiakban.

 
62'

Hahn ugrik ki leshatárról Viníciust lerázva. A labdát megkaparintva 15 méterről a jobb alsó mellé gurít. Centiken múlott a paksi vezetés.

Csere
59'

Szolnoki Harasztit váltotta.

 
58'

Nem sokkal később Oliveira is elereszt egy ígéretes lövést. Ő sem tévedett sokat.

 
56'

Látványos paksi helyzet! Kulcsár csukafejese a kapu jobb alsó sarka mellett zúg el.

Sárgalap
53'

Újabb sárga! A paksi Kulcsár a vétkes.

 
51'

Próbálkozik a Paks! Bartha lövését azonban Danilovics lábbal hárítja.

 

Pályaválasztóként 9–3–3 a Paks mérlege, Csertői Aurél együttese sokáig veretlen volt otthon, ám utóbbi hat hazai bajnokijából hármat is elveszített (FTC 0–5, Békéscsaba 0–2, DVSC 0–1).

Csere
46'

Változtatott a Paks. Lenzsér helyett Rodenbücher érkezett

Második félidő elkezdődött
46'

Megkezdődött a második félidő!

 

A játékrész második felében kissé felélénkült a meccs, de így is csak kisebb helyzetekig jutottak a csapatok. Sok a szabálytalanság, amit Szabó Zsolt rendszerint sárga lappal büntet.

Első félidő vége
45'

Nem hosszabbított a játékvezető, véget ért az első félidő!

 
43'

Nego beadásánál Barta számolta el magát, a hibát kihasználva Haraszti csapott le a labdára. A középpályás lapos beadásába közbelépett Gévay.

Sárgalap
41'

Gévay pedig Tischlerrel szemben követ el szabálytalanságot.

Sárgalap
40'

Bartha szerelte szabálytalanul Simont.

Sárgalap
36'

Oliveira Kulcsár lábait akasztotta össze.

 
32'

Az előző helyzet kontrájából Bartha szöktette Szakályt, túl hosszan.

 
31'

Helyzet a paksi kapu előtt! Suljic találta meg Tischlert a tizenhatoson belül, aki hosszan tolta meg a kijövő kapus mellett. Lőni már nem tudott a csatár, de vissza tudta passzolni Suljicnak, aki elügyetlenkedte, így nem jutott lövésig.

 
30'

Nem igazán tudnak helyzetbe kerülni a csapatok, rengeteg a pontatlanság. Több kisebb-nagyobb szabálytalanság jellemzi a meccset, nincs folyamatos mezőnyjáték.

Sárgalap
28'

Simon Ádám buktatja Hahnt, sárga lap a büntetése.

 

A hét közben lejátszotta elhalasztott bajnokiját a Paks, és 1–0-ra kikapott az MTK-tól. Egymás után a harmadik vereségét szenvedte el a Tolna megyei együttes. Hasonló negatív szériája már volt ebben a szezonban: az őszi utolsó két fordulóban a Ferencvárossal és a Videotonnal szemben maradt alul, majd a tavaszt a debreceni zakóval kezdte.

Sárgalap
20'

Suljic kap sárga lapot Papp buktatása miatt.

 
16'

Veszélyeztetnek a hazaiak! Kulcsár jobbról ívelt egy beadást, ami mélynek bizonyul, Hahn és Bertus se tud labdához érni.

 

Igen rossz a Videoton idegenbeli mérlege, 14 fellépéséből mindössze hármat nyert meg, egyszer ikszelt, tízszer kikapott. Látogatóként tíznél több veresége nincs is más csapatnak az NB I-ben, ugyanennyi van a Vasasnak és a PAFC-nak.

 
10'

Az első percek Videoton-fölénye után felocsúdott a Paks és kiegyenlítette a mezőnyfölényt.

 

Az eddigi 299 NB I-es meccs közül valójában "csak" 298-at játszott le, a 2007–2008-as szezonban ugyanis az FC Sopron a téli szünetben visszalépett a bajnokságból, gyakorlatilag megszűnt, így vele a tavaszi idényben egyik gárda sem csapott össze, mindegyik játék nélkül, 3–0-s gólkülönbséggel megkapta ellene a három pontot.

 
1'

Máris egy helyzet! Haraszti került a kapu elé, Székely azonban jó ütemben jött ki kapujából, így a Vidi-játokos ívelése elkerülte a kaput.

 
1'

A paksiak zöldben a vendékben pedig piros szerelésben lépnek pályára.

 
1'

A két csapat eddig 20-szor játszott egymással az élvonalban, a fehérváriak tizenháromszor, a paksiak csupán négyszer győztek, három meccsük döntetlennel zárult. Pakson 4–2–4 a mutató, a Tolna megyeiek otthonában rendezett utóbbi két mérkőzésüket a hazaiak nyerték meg (2015 májusában 1–0-ra, szeptemberben 2–0-ra győztek).

Kezdőrúgás
1'

Elkezdődött a mérkőzés!

 

Szép jubileumhoz érkezett a Paksi FC, a csapat a 300. élvonalbeli mérkőzésére készül. Ezen alkalomból 300 forintos áron válthatnak jegyet a szurkolók a bajnokira.

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Paks–Videoton összecsapás a labdarúgó NB I 30. fordulójából. Tartsanak velünk!